< Till bloggens startsida

Vårkollektionen 2013

Waikiki Melon, Black Coconut, Turquoise Sky, Paradise Spice och A child's Wish
 

Waikiki Melon
En solig söt doft av saftiga och exotiska meloner med en touch av söt apelsinolja.

Black Coconut
Beskrivs som en solnedgång i paradiset... En doft rik kokos, cederträ och blomster.

Turquoise Sky
Lugn saltluft med inslag av sjögräs, mysk och havsdoft.

Paradise Spice
En blandning av mogen banan och krämig vanilj, som oväntat kryddats med kanel och kryddnejlikor.

A Child's Wish
Doftar som en varm bris av blommor och fräscha gröna fält.

-

Spännande! Jag tror på Waiki Melon och Paradise Spice. Hoppas att kollektionen kommer till Sverige också!

Yankee Candle - Blueberry Scone

Blueberry Scone är mitt andra ljus från min fina presentbox som jag fick av två kompisar. Har kollat på YouTube där bland annat Jason recenserar denna doft. Han har pratat så gott om denna att jag bara har varit tvungen att få lukta på den åtminstone en gång. Jag har haft väldigt höga förväntingar på Blueberry Scone, och med ett leende på läpparna kan jag säga att den verkligen uppfyller alla mina krav - och till och med luktar ännu bättre än vad jag hade föreställt mig. Även denna har den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Den har också en hint av vanilj, vilket faktiskt är märkbart och gör doften väldigt len. Jag är inte ett stort fan av enbart vaniljdofter, men i kombination med något syrligt blir vaniljen en oerhört viktig detalj. Jag är nog kär i den här doften, den är så underbar. Plus att färgen är fantastisk! För mig är det här en doft som funkar året runt. Rekommenderas verkligen!
 
Betyg:
5 av 5.

Yankee Candle - Orange Dreamsicle

Jag har fantastiska vänner som gav mig en mycket vacker låda fylld med tio olika dofter som inte säljs/är svåra att få tag i här i Sverige. Självklart kunde jag inte vänta länge, utan så gott som rusade in i full fart för att smälta en av dem. Först ut...
 
Orange Dreamsicle hade jag aldrig tidigare luktat på, och med handen på hjärtat kan jag säga att jag knappt uppmärksammat den trots mååånga besök på den amerikanska hemsidan. Har länge funderat på att göra en beställning från USA eller England, men denna doft har jag inte haft en tanke på att köpa. Jag är så glad för att jag inte gjort någon beställning ännu, för nu vet jag absolut vilken doft jag MÅSTE ha med på min inköpslista. Orange Dreamsicle är kategoriserad under Mat & Kryddor och har en doft av apelsin- och vaniljglass och ja, jag kan inget annat än att hålla med. Dock så skulle jag nog säga att den känns mer fräsch än matig. Men den är helt fantastisk. Det syrliga från apelsinen kompletterar det söta i vaniljen, och doften är behaglig och mild. Vissa dofter är så starka att jag får huvudvärk och ledsnar efter max en halvtimme, men inte denna - jag ska ha den tänd heeela kvällen.
 
Här har jag verkligen en nykomling på min topplista, den är helt klart en av mina absoluta favoriter och jag rekommenderar den verkligen!
 
Betyg:
5 av 5.
 

Yankee Candle - Clean Cotton

Clean Cotton luktar exakt som det man tror det ska lukta, nämligen ren bomull. När jag luktar på den här doften tänker jag genast på mina barndomssomrar då farmor hängde upp ren tvätt utomhus som fick torka under solen. En rätt så stark men härlig doft som de flesta gillar eller till och med har som favorit, om man nu ska tro alla topplistor på nätet. Är man på jakt efter sitt allra första YC och inte riktigt vet i vilken ände man ska börja så tycker jag absolut att ni bör ge denna en chans. En riktig storsäljare är vad den är!
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Cranberry Chutney

Cranberry Chutney påminner mig om en mildare variant av Black Cherry, trots att det inte ens är samma bär. De flesta av mina YC-intresseade kompisar har hållt med om det, så jag kan med ganska stor säkerhet säga att om man gillar Black Bherry så gillar man Cranberry Chutney och vice versa. Detta är annars en doft som "når" långt, trots att den inte är superstark egentligen. Den är mjuk och behaglig och väldigt höstig med tanke på tranbären. En trevlig doft som gör sig väldigt bra i ett hem där man önskar en söt och naturinspirerad doft.
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Baby Powder

Baby Powder är kategoriserad under friska dofter, vilket för mig känns som ett självklart val efter att ha både luktat på och tänt den. Det här är nog en doft som skulle passa bra i en tvättstuga eller i ett större badrum. Det här är en väldigt stark och frän doft, jag tycker nästan att det kittlas i näsan när jag luktar på den. Det är en helt okej doft, inte min favorit men ändå bra att ha till hands för de tillfällen som jag vill känna att det är extra rent runt omkring mig. Jag kan dock inte ha den tänd för länge på för liten yta, då jag känner mig lite yr efter ett tag - det drar tyvärr ner betyget på denna.
 
Betyg:
2 av 5.

Yankee Candle - Orchard Pear

Orchard Pear är en riktig höjdare, det kan jag lova! Doften är söt och fyllig (ändå inte för fyllig att den ger mig huvudvärk). En fantastisk doft som jag nog helst skulle tända under höstmånaderna. Tycker att både färgen på ljuset och etiketten gör sig väldigt bra med naturens färger under september-oktober och kanske till och med november. Orchard Pear är helt klart en doft som jag kan tänka mig att köpa i en stor burk fram över. En mycket, mycket härlig doft som luktar väldigt naturligt och gott.
 
Betyg:
4 av 5.

RSS 2.0