< Till bloggens startsida

Yankee Candle - Soft Blanket

Soft Blanket är helt klart en av de bästa dofterna som YC någonsin har haft. Den luktar rent, mjukt och lent. Doften är inte så stark men ändå märkbar - jag tycker att varje rum som jag har tänt Soft Blanket i, genast har känts mycket mysigare. Typ som om jag skulle vilja krypa ner under en mjuk filt (precis som på etiketten) och bara njuta. Ja, kort och gott: fick jag välja en enda doft att leva med resten av livet så skulle det helt klart vara denna - det går inte att ledsna på Soft Blanket. Älskar den!
 
Betyg:
5 av 5.

Yankee Candle - Mango Peach Salsa

Mango Peach Salsa är verkligen en supergod doft, och jag störtgillar den. Kategorin frukt har nog aldrig passat bättre, då denna verkligen är en fruktig och uppiggande doft ut i sin spets. Den luktar lagom starkt och de fruktiga tonerna gör att den här doften känns väldigt neutral och passande i ett hem - kanske speciellt under sensommaren eller början på hösten...ja, den tid då vi associerar med mogna frukter helt enkelt. Har du funderat på att köpa en Mango Peach Salsa så tycker jag definitivt att du ska göra det, du kommer inte att bli besviken.
 
Betyg:
4 av 5.

Yankee Candle - Warm Spice

'
Warm Spice är för mig ett riktigt frågetecken. Den har samma ingredienser som Cinnamon & Sugar, som jag älskar, men ändå så faller den här mig inte riktigt i smaken. Jag vet inte vad det är som gör det, denna luktar mer beskt och kryddigt tycker jag. Kanske är kanelen och muskoten huvuddoften, medan vanilj och farinsocker bara är en underton i Warm Spice, medan det är tvärtom i Cinnamon & Sugar? Den sistnämnda är väldigt söt och luktar i princip exakt som nygräddade kanelbullar. Synd att YC inte fortsatte i det spåret. Nä, Warm Spice är ingen doft jag köper igen. Alldeles för besk för min smak.
 
Betyg:
2 av 5.

Yankee Candle - Sage & Citrus

Sage & Citrus är en fräsch men ändå ganska "tung" doft. Jag känner mycket av den fräscha citrusdoften, medan den ändå känns väldigt maskulin. Jag tror det är därför jag känner nån slags hatkärlek till den. Som sagt, citrus är för mig en favorit och män luktar i regel gott - men det är något med det där maskulina som gör att det känns fel när jag som tjej tänder den i - exempelvis - sovrummet. Jo, jag är nog positivt inställd till den ändå, även om jag själv troligen inte kommer använda den så ofta.
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Home Sweet Home

Home Sweet Home är en doft som jag associerar till tiden alldeles innan allt julstök drar igång. Jag tände denna under slutet av november i fjol och det var en fantastisk doft när man väntade och längtade till december och all den riktiga juletiden. I beskrivningen står det att den har en doft av kaneldoftande potpurri, vilket faktiskt kan stämma ganska bra. Dock tycker jag nog att doften är lite för besk, sötman borde vara lite mer framträdande. Detta är (förmodligen) ingen doft som jag kommer att köpa i en stor burk, utan det räcker nog med några vaxkakor eller en liten burk.
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Autumn Fruit

Autumn Fruit var en doft som jag hade skyhöga förväntningar på, med tanke på att päron är en av huvuddofterna och jag älskar Orchard Pear. Men ack så fel jag hade, det här var inte alls my cup of tea. Nä, jag vet inte riktigt vad det är som bidrar till att jag inte gillar den - men något är det iallafall. Jag fick huvudvärk av den, trots att den inte var så stark. Dessutom mådde jag nästan lite illa efteråt. Tyckte mig associera denna doft till gammalt vin eller cider som har stått framme i värmen för länge. Nej, hua...denna köper jag inte igen!
 
Betyg:
1 av 5.

Yankee Candle - French Vanilla

Fench Vanilla är en väldigt mild doft som knappt märks. Förstå mig rätt, det luktade gott när den var tänd, men om man inte vet om det kan man inte riktigt sätta fingret på vad det är som luktar. Jag är ingen vanilj-person, men denna var helt okej tills jag hade bränt ungefär halva. Efter det började den lukta plast, och jag gruvar mig nästan för att tända den igen. Det var ingen höjdare. Jag vet inte om det var jag som inte skötte ljuset tillräckligt bra, eller om det helt enkelt är så att jag inte tål vaniljdofter för länge. Personligen skulle jag inte rekommendera denna om man vet med sig att man är lite osäker när det kommer till vaniljdofter - lägg dina pengar på någonting annat istället!
 
Betyg:
2 av 5.

Yankee Candle - Lemon Lavender

Lemon Lavender är hittills det starkaste YC jag har haft. Den luktar fräscht och gott. Jag tycker nog att citron- och lavendeldoften väger upp varandra väldigt bra, tycker inte att jag känner den ena doften mer än den andra. En riktigt bra kombination. Och än en gång, det här är en väldigt stark doft. Trots att jag brukar ha denna tänd på övervåningen så letar sig doften ändå ner, och du kan känna lukten av den i vilket rum som helst på nedervåningen. Passar bättre i ett söttre rum, eller i en mindre burk då man inte behöver ha den tänd lika länge.
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Fluffy Towels

Fluffy Towels är en väldigt ren och fräsch doft som verkligen påminner om nystädat/nytvättat. Jag har tänt den här någon gång efter att jag har städat, och wow säger jag bara. Det har känts som om jag tagit städningen till en ny nivå. Doften är ganska stark och har jag den i ett litet rum för länge så kan jag få lite huvudvärk. Det är defenitivt inte en av mina favoriter, men jag vill gärna ha en till hands så den ändå luktar väldigt gott. Jag rekommenderar denna till alla som tycker om/föredrar rena och fräscha dofter!
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Bahama Breeze

Bahama Breeze var det allra första YC som jag köpte. Tyckte då att detta ljus var det allra godaste jag någonsin hade luktat på. Och visst är det en riktigt god doft, det måste jag säga. Nu när jag har några Yankee Candles på nacken så är Bahama Breeze inte längre min favorit, men absolut en doft jag skulle rekommendera. Doften är söt, fräsch och uppiggande. Det har en lagomt stark doft och jag verkligen älskar både etiketten och den turkosa färgen. Detta är nog dock ett mer somrigt ljus, och personligen skulle jag inte elda denna nu i oktober. Jag rekommenderar denna till alla!
 
Betyg:
4 av 5.

Yankee Candle - Fruit Salad

Fruit Salad är en heeeelt underbar doft om jag får säga det själv. Jag verkligen älskar den. Den har precis den där kombinationen av sött och friskt som jag vill ha. Jag kan inte precis sätta fingret på just vilka frukter som doftar mest eller minst, den är bara som en perfekt doft av en härlig och färgglad fruktsallad, precis som på etiketten. Jag associerar den här doften med våren, och går perfekt att matcha med gula kuddar, filtar och andra inredningsdetaljer under den årstiden. Än så länge är Fruit Salad min favorit ur fruktkategorin.
 
Betyg:
4 av 5.

Yankee Candle - Pink Sands

Pink Sands är en mycket populär doft och jag har läst många recensioner om den, där de flesta har varit mycket positiva. För mig är det ingen speciell doft, den luktar gott och jag har den tänd ibland - men den hamnar inte med på min topplista. Jag tycker att den luktar lite som ett melongodis som jag åt ofta när jag var liten. Det är en ganska neutral doft som jag tror att de flesta tycker om. Kan nog säga att det här är en doft som är ett säkert kort om man vill ge bort ett Yankee Candle i present, framförallt till kvinnor. Färgen är ju bedårande!
 
Betyg:
3 av 5.

Yankee Candle - Dune Grass

Dune Grass är också en av de dofter som jag bara klarar av att ha tänd en liten stund. Till en början luktar det gott. Den är fräsch och jag kan verkligen känna inslag av nyklippt gräs. Jag tycker till och med att den har nån slags underton av citrus. Men som sagt, den funkar en kortare stund - efter ett tag tycker jag att den luktar näst intill äckligt, ungefär som en stark och konstig gammal handkräm eller något liknande. Jag kommer nog inte att köpa denna igen.
 
Betyg:
2 av 5.

Yankee Candle - Black Cherry

Black Cherry är en väldigt söt doft som luktar underbart i lagomt stora doser. Jag tycker att den luktar ganska starkt, så om man köper en medium eller large jar så rekommenderar jag nog att ha den i ett större rum. Det blir lätt ganska överväldigande annars. Doften är annars suverän och jag tokgillar den verkligen, speciellt nu under ruggiga och mörka höstkvällar. Jag associerar den till höst, och skulle nog därför inte tända den under en vacker vårdag - det skulle kännas fel på något sätt. Jag rekommenderar denna doft till alla som gillar kombinationen av frukt och sött, vilket ganska många verkar göra. Jag har hittills inte stött på en enda som har rynkat på näsan när han/hon har fått lukta på min Black Cherry.
 

Betyg:
4 av 5.

I jakten på min drömdoft

Denna blogg har jag skapat framförallt för min egen del, för att kunna skriva ner lite noteringar och recensera olika dofter från mitt absoluta favoritmärke i doftljusdjungeln - nämligen Yankee Candle.
 
Jag följer en hel del amerikanska bloggar som skriver om märket, men dessvärre har jag inte hittat någon blogg på svenska som riktar sig till ämnet. Därför konstaterade jag kort och gott att jag lika gärna kan starta en själv! Bloggen kommer att vara enkel och stilren, inga krussiduller eller konstigheter. Recensioner hittas lättast under de fem kategorierna som Yankee Candle delar in sina dofter i, nämligen Friska, Frukt, Blommor, Mat & Kryddor och Julen.
 
För tillfället har jag över 30 olika dofter som jag så småning om ska skriva om, så det gäller att börja i rätt ände!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0